Whisky - Istoric


IstoricCele mai vechi înregistrări privind distilarea alcoolului datează din Italia în secolul al XIII-lea, când alcoolul a fost distilat din vin. Dar primele înregistrări ale producției de whisky - menționate ca "aquavitae" datează din secolul al XV-lea, unde arta distilației sa răspândit în Irlanda și Scoția și a găsit favoruri cu regele la acea vreme, James IV of Scotland, care a avut o mare plăcere pentru whisky-ul scoțian.

La scurt timp după dizolvarea mănăstirilor aflate sub domnia regelui Henric al VIII-lea, producția de whisky sa mutat într-un cadru monahal și în case și ferme personale. Producția de whisky în acest moment era încă în fază incipientă și datorită restricțiilor privind îmbătrânirea gustată puternică și puternică.

După ce Anglia și Scoția au fuzionat la începutul anilor 1700, impozitul pe malta engleza din 1725 a intrat în vigoare prin majorarea impozitului pe whisky-ul scoțian și forțând producătorii să ascundă stocurile existente și distilatorii să opereze în timpul întunericului noaptea pentru a ascunde fumul de pe fotografii motivul pentru care băutura ilegală a devenit cunoscută sub numele de "moonshine" și la un moment dat a fost mai mult de jumătate din producția de whisky din Scoția. Această practică în cele din urmă a încetat în 1823 după adoptarea Legii privind accizele, legalizând distilarea pentru o taxă.

Scotch whisky's popularity a crescut și a devenit ferm cimentat, la sfârșitul secolului al XIX-lea, după ce epidemia de filoxeră a decimat multe dintre viile din Franța și la rândul său, producția de brandy.

Istoria americană a whisky-ului poate fi urmărită în Statele Virginia, Maryland și Pennsylvania, unde în 1791 a început să fie preparată ca un produs pe bază de secară.

Statutul său de produs extrem de râvnit și profitabil pentru fermierii care transformă porumbul în alcool ia determinat pe președintele George Washington să introducă o taxă pe accize menită să genereze venituri pentru datoria de război provocată de revoluția americană.

A fost întâmpinată cu o rezistență deschisă care a condus la Rebeliunea de whisky, care a văzut sute de distilatori condamnați. A fost abrogată la începutul anilor 1800 în timpul administrației lui Jefferson.

Până în 1870, comerțul cu whisky a devenit bine dezvoltat în America, deși supravegherea producției a fost dificil de întreținut, iar fraudatorii au renunțat adesea la bauturi non-whisky ambalate în sticle de whisky.

În cele din urmă, au fost introduse standarde de autenticitate, inclusiv tendința larg acceptată pentru sigilarea și etichetarea sticlelor, precum și actul "Bottled in Bond", care stipula că whisky-ul trebuie să fie de 50% alcool în volume, produs într-un singur sezon de un distilator și trebuie depozitat un depozit federal, sub supravegherea guvernului SUA, de cel puțin patru ani.

Nivelurile ridicate de băutură publică au determinat politica de interzicere între 1922 și 1933, care a împiedicat producția și vânzările de alcool, cu excepția whisky-ului prescris de un medic și vândute prin intermediul farmaciilor licențiate.

Până în 1964, au fost aplicate statute legale și controale ale calității pentru Bourbon - fiind de 51% porumb distilat până la 80% alcool, realizat numai cu ingrediente naturale și pentru îmbătrânirea în anumite butoaie de stejar căptușit. Alte whisky-uri americane au fost obligate să îndeplinească standarde suplimentare pentru tipul de boabe, îmbătrânire și încercare. Metoda de producție:

Whisk (e) y poate fi fabricat dintr-un număr de cereale diferite, care, spre deosebire de struguri, sunt pline de amidon insolubil care trebuie transformat într-o soluție de zahăr lichid printr-un proces numit malț.

Procesul începe prin udarea boabelor în apă într-un mediu cald pentru a încuraja germinarea. Odată ce boabele încep să crească, enzimele se eliberează modificând amidonul. Boabele sunt apoi încălzite suficient pentru a opri germinarea, dar pentru a păstra enzimele.

Mashing - mai întâi strivirea cerealelor și apoi amestecarea cu apă fierbinte - dizolvă amidonurile solubile care permit enzimelor din malț să transforme amidonul în zaharuri, de obicei maltoza, creând o soluție dulce numită "mustă" care poate fi apoi fermentată.

Drojdia este apoi adăugată pentru începerea fermentării, care durează în mod normal aproximativ 48 de ore sau mai mult, în funcție de caracteristicile dorite.

Lichidul produs se numește "spălare", care trebuie distilat pentru a crea whisky - în mod tradițional de două ori în Scoția și de trei ori în Irlanda. Alcoolii din mijlocul sau "inima" distilației sunt îndepărtați cu pricepere de un stilllman și luați și scutiți pentru a deveni whisky. Cel mai bun grau pentru acest lucru este orzul, deoarece creează mai multe enzime mai eficient decât orice alte cereale.

Îmbătrânire

Whisky îmbătrânirea are loc în butoaie, nu în sticlă, și este definită de timpul dintre distilare și îmbutelierea. În acest timp, whisky-ul va interacționa cu butoaiele, în special butoaiele de stejar american și francez, schimbând machiajul chimic și gustul produsului finit.

În timpul îmbătrânirii, whiskey-ul trece prin șase procese care îi vor defini aroma eventuală: extracția, evaporarea, oxidarea, concentrarea, filtrarea și colorarea.

Unii distilatori preferă să-și îmbătrânesc whisky-ul în butoaie folosite anterior pentru alte băuturi spirtoase, inclusiv Rum, Madeira sau Sherry, pentru a adăuga un adaos sau o anumită aromă.