Crama LacertA Winery se afla in regiunea Dealu Mare la 100 km Nord-Est de Bucuresti si detine 82 de hectare cu vita de vie. Simbolul crame e interesant si neobisnuit pentru vinurile produse in Romania, soparla (lacerta in limba latina). Pe de alta parte, creatorul identitatii de brand mizeaza si pe trimiterea cuvantului latin “certa” - “o alegere sigura si buna”. Majoritatea vinurilor sunt maturate in butoaie de stejar cu provenienta Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania. Cu o tehnica de vinificare moderna, bazata pe principiul gravitational care aduce un plus de calitate vinului obtinut. Principiul gravitational este important in fazele de inceput ale vinificatiei, pentru ca in aceasta perioada mustul din boaba de strugure este mai sensibila si mai expusa la oxidari si agresari mecanice. Pinot Noir este cel mai apreciat vin din lume. Culoare rosu-purpuriu, stralucitoare. Arome delicate, elegante si fructate. Gustul este proaspat cu note de fructe de padure, scortisoara cu o aciditate placuta, cu un gust lung si persistent. Temperatura servire: 16-18 °C. Asocieri gastronomice: preparate din carne si somon.
