Tanqueray Malacca este un gin care se bazeaza pe o reteta introdusa prima data in anul 1998 de Charles Waugh Tanqueray. Charles Waugh Tanqueray era cunoscut ca fiind pasionat de calatorii pe larg, in cautarea condimentelor exotice, condimente pe care sa le includa in gin-ul sau creand astfel o bautura condimentata inspirata din expeditia sa din coasta de sud-vest a Peninsulei Malaie. Acest sortiment te cucereste cu buchetul sau aromatic. La inceput se deschide cu note de citrice pe nas dupa care imbraca accente usoare de ienupar, lime si grapefruit predominant. Gustul Tanqueray Malacca este robust si neted, usor acid, cu note de lamaie si grapefruit si scortisoara. Finisajul este poate momentul stralucitor pentru acest gin, deoarece spectacolul notelor de ienupar imbraca un finisaj cremos, cu note de creme anglaise, in special vanilie cremoasa calda, scortisoara, nucsoara si cuisore. Ginul a devenit un favorit al cultului in randul barmanilor si a amatorilor de cocktailuri.Paharele sunt cu titlu de prezentare.
